Kışlasız bedelli askerlik nedir? Bedelli askerlik 2023 ne kadar? Bedelli askerlik kaç TL? Kışlasız askerlik nedir?

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) açıklamasından sonra kışlasız bedelli askerlik araştırılmaya başlandı. Peki, Kışlasız bedelli askerlik nedir? Kışlasız askerlik nedir? 2023 Haziran bedelli askerlik kaç TL? İşte cevaplar...

Kışlasız bedelli askerlik nedir? Bedelli askerlik 2023 ne kadar? Bedelli askerlik kaç TL? Kışlasız askerlik nedir?
Yayınlanma:

Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamadan sonra bedelli askerlikten yararlanmak isteyen vatandaşlar 2023 bedelli askerlik ücretlerini araştırmaya başladı. Kışlasız askerlik beklentisi de gündeme geldi. Kışlasız askerlik ve kışlasız bedelli askerlik isteyen vatandaşlar sosyal medyadan konu ile ilgili kampanya başlattı. Peki, Kışlasız bedelli askerlik nedir? Kışlasız askerlik nedir? 2023 Haziran bedelli askerlik kaç TL?. 2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar? Bedelli askerliğe zam mı geldi? 2023 Haziran bedelli askerlik kaç TL? İşte cevaplar...

bedelli.jpg

KIŞLASIZ BEDELLİ ASKERLİK NEDİR? KIŞLASIZ ASKERLİK NEDİR?

Bedelli askerlik sisteminde revize isteyen gençler, yoklama kaçağı ve bakaya gençlere çıkarılan cezanın faizlerinin silinmesi ve 28 Günlük Temel Eğitim Yerine Arama-Kurtarma AFAD Eğitimi verilmesini istiyor. Daha önce de gündeme gelen kışlasız askerlik yeniden gündeme oturdu. Askerlik yapacak vatandaşlar taleplerini sosyal medyadan dile getirmeye devam ediyor.

2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR? BEDELLİ ASKERLİĞE ZAM MI GELDİ? 2023 HAZİRAN BEDELLİ ASKERLİK KAÇ TL? İ

MSB'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı, 1 Temmuz itibarıyla geçerliliğini kaybedeceğinden bedelli askerlik hizmetine müracaat edecek yükümlülerin, mağduriyet yaşamaması için 23 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir"

"Kurban Bayramı tatili 27 Haziran saat 13.00'te başlayıp 1 Temmuz'da sona erecektir. Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı, 1 Temmuz itibarıyla geçerliliğini kaybedeceğinden bedelli askerlik hizmetine müracaat edecek yükümlülerin, mağduriyet yaşamaması için 23 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir."

msb.jpg

2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR? BEDELLİ ASKERLİĞE ZAM MI GELDİ? 2023 HAZİRAN BEDELLİ ASKERLİK KAÇ TL? İ

23 HAZİRAN'A KADAR FİYAT AYNI

MSB, bedelli askerlik başvurusunda Ocak ayında belirlenen tutarın geçerli olabilmesi için 23 Haziran tarihine işaret ederek açıklamada bulundu.

Geçen yıl temmuz ayında yapılan artış ile birlikte bedelli askerlik ücreti 80 bin 64 TL olmuştu. 80 bin 64 TL olan bedelli askerlik fiyatı daha sonra MSB tarafından Ocak-Temmuz 2023 dönemi için 104 bin 84 lira 16 kuruş olarak belirlenmişti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.